Pomoc Ukrainie

Projekt 12 – Zapraszamy do włączenia się w akcję pomocy dla Ukrainy. Zachęcamy do przekazywania środków finansowych, które zostaną wykorzystane na pomoc poszkodowanym osobom na Ukrainie.

Wojna na Ukrainie dotyka coraz więcej ukraińskich rodzin, nie zważając na nic, zostawia po sobie cierpienie, ból i niepewność jutra. Dodatkowo z godziny na godzinę, pogarsza się sytuacja humanitarna ludności cywilnej. W związku z zaistniałą sytuacją, uruchomiliśmy zbiórkę środków finansowych dla poszkodowanych wojną na Ukrainie. Zachęcamy wszystkich do włączenia się w akcję pomocy Ukrainie.

Środki zebrane podczas tej zbiórki zostaną wykorzystane m.in. na:

• Zakup niezbędnych środków do życia osobom na Ukrainie, które nie uciekły do innych krajów. Zostaną one zakupione w Polsce i zawiezione do Lwowa. Zakupione zostaną m.in.: żywność, środki higieny osobistej, środki czyszczące, materace, pościel, śpiwory, kołdry itd.
  • Zakup busów (7-12 osobowych), które zostaną wykorzystane do pomocy w ucieczce osobom na wchodzie Ukrainy do bezpieczniejszej zachodniej części kraju. Koszt jednego busa to ok. 15 000 zł.

Aby uniknąć dodatkowych prowizji pobieranych przez system PayPal,
wpłać bezpośrednio na konto:

Fundacja Lepszego Życia
ul. Piotrkowska 270,
90-361 Łódź

Waluta PLN: 98 1140 2004 0000 3302 7697 3998
Waluta USD:
PL 57 1140 2004 0000 3912 1519 2198
Waluta EUR:
PL 41 1140 2004 0000 3812 1519 2244

Numer BIC: BREXPLPWMBK

Tytuł przelewu: Projekt 12 (Możesz dopisać konkretny cel np. zakup rzeczy lub zakup busa). Jeżeli złożysz swój dar z tytułem „Projekt 12” bez wskazania konkretnego celu – wykorzystamy środki na najbardziej aktualną potrzebę w działaniach pomocowych na Ukrainie.

Pomoc Ukrainie

Akcja pomocowa trwa od początku wojny na Ukrainie. Zobacz kilka zdjęć z działań podjętych przez wolontariuszy.